Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hain 15 Temmuz 2016 darbesinin 5. yıldönümü için gönderdiği mesaj

Pakistan Hükümeti ve halkı adına ve kendi adıma 'Demokrasi ve Milli Birlik Gününde' kardeş Türkiye Hükümeti ve halkıyla dayanışma duygularımı yeniden teyit etmek isterim.

Tarih beş yıl önce bugün Türk halkının nasıl karakteristik direncini ve yiğitliğini gösterip Türkiye'de barış ve istikrarı ve aynı zamanda demokratik kurumlarını hedef almak isteyenleri yendiğini anacaktır.  Bugün aynı zamanda tüm Pakistan ulusunun tek bir ses olup Türkiye'de demokrasiyi ve refaha giden yolu baltalamak isteyenlerin girişimlerine karşı geldiği gündür.

Bugün Pakistan halkının Türk halkına katılıp şehitlerini onurlandırdığı ve ailelerine destek olduğu gündür.

Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşçe ve çok boyutlu ilişkilerin eşi benzeri yoktur ve zamanın sınamasından geçmiştir.  Pakistan halkı ve Hükümeti her zaman olduğu gibi Türkiye Hükümeti halkına ulusal güvenlik, barış ve refah arayışında güçlü desteklerini yinelemektedir ve her zaman onlarla paylaştığı bu hedeflere varması için yanlarında durmaya devam edecektir.

Dualarımız ve en iyi dileklerimiz barışa ve refaha ve en büyük zaferlere yürüyüşünüz sırasında sizlerle ve Türk halkıyla beraberdir. 

No comments:

Post a Comment