Pakistan-Türkiye Terörizm Karşıtı Görülmelerin İlk Oturumu Ankara’da düzenlendi

ANKARA, 1 Haziran 2019: Pakistan-Türkiye Terörizm Karşıtı Görüşmelerinin ilk oturumu 31 Mayıs 2019’da Ankara’da düzenlendi.  Pakistan heyetine (Terörizm Karşıtlığı) Genel Müdürü Ahmad Farooq liderlik ederken Türk tarafına Araştırma ve Güvenlik Genel Müdürü Büyükelçi Aylin Taşhan liderlik ediyordu. 

İki taraf uluslararası terörizmden kaynaklanan küresel ve bölgesel tehditleri gözden geçirdi ve terörizme karşı tüm biçimleriyle ve ifade şekilleriyle birlikte olarak savaşma kararlarını yeniden teyit etti.  Bu bakımdan, iki taraf terörizme ve aşırılığa karşı kapsamlı bir yaklaşımın önemi ve ihtiyacı üzerinde anlaştı, kanunlara dayalı olarak ve kök nedenlerine inerek.  Her iki taraf Daesh tarafından Orta Doğu’da ve dünyanın diğer yerlerinde yaratılan tehdit üzerinde görüşlerini paylaştılar.   

Pakistan Türk heyetini toplumun tüm kesimleri tarafından düzenlenen eylemler sonucunda ülkede düzelmiş olan güvenlik durumu hakkında bilgilendirdi.  Zarb-e-Azb ve Radd-ul-Fasad operasyonları aracılığıyla ve Ulusal Eylem Planı aracılığıyla terörizme karşı savaşta elde edilen büyük başarılar vurgulandı. 

Sri Lanka’da ve Yeni Zelanda’daki barbarca terör saldırılarını lanetlerken, her iki taraf terörizmin herhangi bir dinle, milliyetle, uygarlıkla veya etnik grupla bağdaştırılmaması gerektiğini yeniden teyit etti.  

Taraflar terörizm karşıtlığı alanında devam eden Pakistan-Türkiye işbirliğini ve ortaklığını gözden geçirdi. İki ülke arasında kanunların zorlanması/güvenlik, kriminal adalet ve kanuni kurallar, terörizmin finansmanının engellenmesi ve radikalleşmeden sakınmak gibi alanlarda en iyi deneyimlerin paylaşılması dâhil olmak üzere daha fazla işbirliği alanlarının araştırılması üzerinde anlaşıldı.

Pakistan-Türkiye Terörizm Karşıtı Görüşmelerinin ikinci oturumunun bir sonraki yıl İslamabad’da karşılıklı olarak uygun bir tarihte gerçekleştirilmesi üzerinde anlaşıldı.

No comments:

Post a Comment