Gelirlerden Sorumlu Devlet Bakanı Pakistan’ın D-8 içerisindeki ekonomik işbirliğini daha da güçlendirmek için bağlılığını yeniden teyit etti

ANTALYA, 3 Kasım 2018: Türkiye’de düzenlenen D-8 Yabancı Bakanlar Konseyinin 18. Oturumuna katılan Pakistan heyetine liderlik eden Gelirlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Muhammad Hammad Azhar, Pakistan’ın D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütünün hedeflerine erişmek için güçlü bağlılığını ve devam eden desteğini yeniden teyit etti.  

Toplantının genel oturumunda konuşan Devlet Bakanı, 2012-2017 yıllarındaki Başkanlığı da dâhil olmak üzere, Pakistan’ın vizyonunu gerçekleştirmek için D-8’de oynadığı rolün altını çizdi.  Somut bir ilerleme kaydetmek için D-8 altında imzalanmış olan anlaşmaların hızlıca uygulanması için çağrıda bulundu, özellikle tercihli ticaret, küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesi, gümrük ve vize işlemlerinin basitleştirilmesi ve iletişim bağlarının arttırılmasında işbirliği yapılması bağlamında olanlar dâhil olmak üzere.  Kendisi aynı zamanda D-8 içerisindeki ticareti arttırmak için olan ihtiyacın da altını çizdi.   

Sayın Muhammad Hammad Azhar Pakistan hükümetinin iş dostu politikalarını ve sayısız yatırım ve insan kaynakları fırsatı bulunduğunu sergileme fırsatını da buldu.  Kendisi ayrıca Pakistan’da Çin Pakistan Ekonomik Koridoru’nun (CPEC) bir kısmı olarak devam eden projeleri de vurguladı.  

Kendisi vurguladı ki, Başbakan İmran Khan’ın liderliği altında, Pakistan’daki yeni hükümet, şeffaflığın ve hesap verebilirliğin çerçevesini geliştirerek, iş yapma kolaylığını arttırarak ve yönetişim yapılarını iyileştirerek değişmiş ve ıslah edilmiş bir Yeni Pakistan inşa etmeye tam olarak kendisini adamıştır. 

Gelirlerden Sorumlu Devlet Bakanı aynı zamanda toplantının yan oturumlarında Türkiye Dışişleri Bakanıyla da etkileşimde bulundu ve Malezya Dışişleri Bakanı Yardımcısıyla ikili bir toplantı yaptı.    

Bu etkileşimler sırasında, hem ikili bağlamda hem de D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütünün şemsiyesi altında ticareti ve ticari işbirliğini arttırmak için görüş alışverişinde bulunuldu. 

No comments:

Post a Comment