BM ile alakalı meseleler üzerine Pakistan-Türkiye İkili İstişarelerinin 3. Oturumu Ankara’da düzenlendi

ANKARA, 29 Mart 2018: BM ile alakalı meseleler üzerine Pakistan-Türkiye İkili İstişarelerinin 3. Oturumu 28 Mart 2018’de Ankara’da düzenlendi.

Pakistan heyetine Özel Sekreter (UN&EC/SCO) Sayın Tasnim Aslam liderlik ederken, Türk tarafına Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener liderlik ediyordu. Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Muhammad Syrus Sajjad Qazi de görüşmelere katıldı.

İki taraf geniş bir ölçekteki meseleler üzerinde görüşlerini paylaştılar, buna diğerlerinin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi reform prosesi ve BM sisteminin reformu, insan hakları, insani meseleler ve mülteci meseleleri, anti-terörizm, İslamofobi ve dini ayrımcılıkla mücadele, uluslararası organize suçlarla alakalı meseleler, göç ile alakalı meseleler, ECOSOC, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG’ler) ve bölgesel ve uluslararası barış ve güvenlikle alakalı meseleler dahildir.

Her iki taraf çok yönlü forumlarda Pakistan ve Türkiye arasında hali hazırda varolan yakın işbirliğinden dolayı ve bölgesel ve uluslararası öneme sahip olan meseleler üzerindeki görüş birliğinden dolayı tamamen memnun olduklarını ifade ettiler.  Taraflar aynı zamanda iki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları arasındaki ikili istişarelerin kapsamını yeni alanlarda geliştirmek üzerinde anlaştı.

Ziyaretleri sırasında Özel Sekreter (UN&EC/SCO) Sayın Tasnim Aslam ayrıca Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın’ı da ziyaret etti ve ikili ve bölgesel önem taşıyan meseleler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.


Görüşmelerin bir sonraki oturumu şimdi İslamabad’da düzenlenecektir.

No comments:

Post a Comment