Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood’un 5 Mayıs 2017 tarihinde, Bursa’da düzenlenen “Chugtai Sanat Ödülleri Yarışması” Konuşması

Sayın Vali,
Sayın Belediye Başkan Vekili
Bursa il Kültür Müdürü Sayın Abdullah Damar,
Pak,stan İslam Cumhuriyeti  Bursa Fahri Başkonsolosu Sayın Murat Tarman,
Basın Temsilcileri,
Öğretmenler, veliler ve sevgili öğrencilerim,
Selamın Aleykum,
"Bugün  ‘Pakistan'da Türk Mirası" temali  güzel resimleri yapmış olan Bursa ilinin Lise öğrencilerini onurlandırmak için burada toplanmaktan çok mutluyuz.
Bu etkinliği Bursa'da ilk kez düzenlediğimiz için çok mutluyuz ve çok değerli  Vali’ye , Sayın Belediye Başkan Vekili ‘ne ve diğer üst düzey yetkililere bu törene kayılımlarından dolayı şükranlarımızı sunarız.
Bugünkü  yarışma, dünyaca ünlü minyatürist olan Pakistan'ın seçkin ressamı Abdul Rehman Chughtai'nin adını taşıyan resim yarışmalarının altıncısıdır.
Bu yarışmanın tüm katılımcılarını, yeteneklerinden, üstün çabalarından  ve derin düşüncelerinden dolayı çok takdir ediyorum.
Ödül ve onur belgesi alan öğrencileri tebrik ediyorum.Bu ödülü kazanmaları öğrencilerimizin aileleri, velileri ve okulları için gurur vesilesidir.
Değerli Misafirler,
Bildiğiniz gibi, Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişki; sıcaklığı, samimiyeti ve karşılıklı güveniyle benzersizdir çünkü  ortak inanç, kültürel ve dilsel yakınlık ve ortak  tarihin sağlam temelleri üzerine kurulmuştur.
Dünyada Pakistan ve Türkiye kadar birbirine yakın başka iki ülke daha  yoktur.
Aynı zamanda birbirimizin  iyi ve kötü zamanlarda, sevinç  ve hüzün duygularımızla    biribirimizin yanında  olduğumuz  sonsuz  bir geleneğimiz  var.
Bu tür etkinlikler  ve organizasyonlar yoluyla bu şanlı geleneği genç nesillere aktararak, geleneğin daha da ilerlemesini umuyoruz.
2017 yılında  "Pakistan-Türkiye Diplomatik İlişkiler'in 70. yılını kutluyoruz.
Umarım ,birlikte çalışarak,Bursa’da daha çok kültürel etkinlik düzenleyerek,  bu önemli kilometre taşına yakışan bir kutlama yapabiliriz.
Bursa Fahri Başkonsolosluğu’na Sayın  Murat Tarman Bey’in  atanmasından bu yana, Pakistan-Bursa işbirliği çeşitli alanlarda önemli oranda  arttı.
Bu vesile ile, Sayın Murat Tarman bey’e bu değerli katkılarından olayı en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Sözlerimi bitirmeden önce, bu ödül törenini onurlandıran tüm değerli misafirlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
Çok teşekkür ederim.

Yaşasın Pakistan -Türkiye Kardeşliği!

No comments:

Post a Comment