Yazarlar, Şairler ve Urduca Hocaları, Ahmed Nadeem Qasmi üzerine Uluslararası Kongrenin katılımcıları Ankara'daki Pakistan Evi'nde karşılandı

ANKARA, 20 Ekim 2016: Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood Antalya'da 13-16 Ekim tarihlerinde Ahmed Nadeem Qasmi'nin yüzüncü doğum günü kutlamalarıyla bağlantılı olarak düzenlenen Uluslararası Urduca Kongresi'nin katılımcılarına dün akşam Pakistan Evi'nde ev sahipliği yaptı.

Misafirler arasında Pakistan, Japonya ve Türkiye'den önde gelen yazarlar, şairler ve Urduca hocaları vardı.

Bu olay üzerine yaptığı konuşmada, Büyükelçi Sohail Ankara Üniversitesi Urduca Bölümü Başkanı Prof. Dr. Asuman Belen Özcan'a kongreyi düzenlemek için gösterdiği yoğun çabalar nedeniyle ve Ahmet Nadeem Qasmi'nin hayatını ve başarılarını uluslararası alanda tanıttığı için yürekten teşekkürlerini sundu.  

Türkiye'nin kalkınma ajansı TİKA Kongrenin düzenlenmesine destekte bulundu.

Büyükelçi Kongrenin katılımcılarına Ahmad Nadeem Qasmi'nin - örnek bir edebiyatçı ve Urduca edebiyatının dev ismi - hayatına ve çalışmalarına katkıda bulundukları için teşekkür etti.

Pakistan ve Türkiye arasında Urduca dilinin ve edebiyatının tanıtılmasında büyüyen katkılara dikkat çeken Büyükelçi Sohail ünlü misafirlerine Pakistan-Türkiye bağlarını iki kardeş ülke arasındaki insanlar arası temasları derinleştirmek için gösterilen çabaların bir parçası olarak edebiyat, sanat ve kültür alanlarında daha da güçlendirmek için yardım etmeleri çağrısında bulundu.

No comments:

Post a Comment