Ankara'da Pakistan Mango Festivali - Misafirler Pakistan mangolarının özel lezzetini takdir etti

ANKARA, 1 Eylül 2016:  Pakistan mangolarının Türkiye'deki popülerliğini arttırmak ve Türk pazarında bulunmasını kolaylaştırmak için Pakistan Büyükelçiliği Pakistan Ticaret Geliştirme Yetkili Makamıyla (TDAP) ve Swissotel Ankara'yla işbirliği içerisinde Çarşamba akşamı bir "Pakistan Mango Festivali" düzenledi.

Önemli siyasi isimler, yiyecek ve içecek endüstrisinin temsilcileri, meyve ithalatçıları, diplomatlar ve medya temsilcileri Pakistan mangolarının tadını, içimini ve aromasını ilk elden deneyimleme fırsatına sahip oldular.  "Pakistan Mango Festivali" mangolu dondurma, mangolu sufle, mangolu mus, mangolu meyve tatlısı, mangolu tart, mangolu puding, mango salatası, mangolu milk shake, mangolu lassi (ayran) ve mangolu pasta gibi geniş ölçekte mango lezzetlerini sundu, bunlar Pakistan'dan gelen taze mangolardan yapıldı ve misafirlere sunuldu.  Meşhur Pakistan pilavı Basmati'den yapılmış 'Biryani' yemeğini de içeren Pakistan mutfağı örnekleri de ayrıca sunuldu.

Festivale gelen misafirlere hoşgeldiniz diyen Büyükelçi Sohail Mahmood Pakistan'ın dünyanın 5. büyük mango üreticisi olduğunu ve bu "Meyvelerin Kralının" 6. büyük ihracatçısı olduğunu söyledi.  Pakistan'ın ABD, Avrupa Birliği ve Japonya dahil 57 ülkeye mango ihraç ettiğini söyledi.  Kendisi katılımcıları ayrıca yüksek kalitede 110 çeşit mango olduğu hakkında da bilgilendirdi, Sindhri, Anwar Retaul, Lungra, Malda, Dusehri, Fajri, Chaunsa ve diğerleri gibi.

Büyükelçi Sohail Mahmood Pakistan Büyükelçiliğinin mangonun popülerliğini arttırmak için çabalarını yoğunlaştırmış olduğunu da ekledi ve bu bağlamda geçen hafta Ankara'da büyük bir market zincirinde bir tanıtım olayının düzenlendiğini söyledi.  Kendisi “Pakistan ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasını (FTA) sonuçlandırmak üzeredir" dedi ve FTA'nın Pakistan mangolarının Türk pazarına düzenli bir şekilde sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti.

Pakistan-Türkiye Kültür Derneği Başkanı ve TBMM Van Milletvekili Sayın Burhan Kayaturk konuşmasında Pakistan mangolarının benzersiz tadından övgüyle bahsetti ve bunların dünyadaki bir numaralı lezzetlerden olduğunu söyledi.  Pakistan'da on yıldan daha uzun bir süre geçirdiğini ekledi ve Pakistan'dan en çok özlediği şeyin lezzetli mangoları olduğunu belirtti.  Mangonun Türk halkı ve tüketicileri için düzenli bir bazda sağlanması amacıyla gösterilen çabaları övdü. 

Konuşmalar ve tören 15 Temmuz gecesi şehitleri ve Türkiye'de, Pakistan'da ve diğer yerlerdeki terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm masum insanlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Bu olaya ayrıca Ankara'da bulunan çok sayıda Büyükelçi ve Diplomatik Misyon temsilcilerinin yanı sıra ilgili Türk Bakanlıklarından/Kuruluşlarından birçok temsilci de katıldı.


Daha fazla fotoğraf için goo.gl/V2BEB0 ziyaret edebilirsiniz


No comments:

Post a Comment