Pakistan Yükseköğretim Kurumu (HEC) ve Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) eğitim alanındaki işbirliğini arttırma sözü verdi

ANKARA,14 Eylül 2015: Pakistan’ın  Yüksek Öğretim Kurumu ve Türkiye’de bulunan  YÖK  karşılıklı işbirliğini daha da youğunlaştırmak ve iki ülke yüksek öğrenim kurumları arasındaki ilişkileri dahada derinleştirmek konularında söz verdiler. Bu sözler, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ‘un YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’ı ziyareti sırasında karşılıklı olarak verildi.

YÖK ile Pakistan Yükseköğretim  Kurumu ( HEC) arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik yasal çerçevenin güçlendirilmesi, her iki ülkenin Rektörleri / Rektör Yardımcıları düzeyinde karşılıklı ziyaretlerde bulunmaları, Tükiye ve Pakistan’da bulunan Üniversiteler ve Fakülteler ve  değişim Programları ile ilgili işbirliği sürecinde  mutabakat zaptlarının hızlı bir şekilde takip edilmesi  konuları görüşmede ele alındı. İlgili Pakistan üniversitelerinde Teknoparklar kurulması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.


Halihazırda 1100’den fazla Pakistanlı öğrenci Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim görmekte ve bu öğrencilerin önemli bir kısmı da HEC bursu ile okumaktadır. Her iki ülkenin ortak çabası Pakistanlı ve Türk öğrenci sayılarını karşılıklı olarak daha da arttırmaktır.

No comments:

Post a Comment