Pakistan Başkan Görmez'i ağırlamak istiyor

Pakistan Din İşleri Bakanı Serdar Muhammed Yusuf, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i Pakistan'a davet etti. Görmez ise Pakistan'la işbirliğinin sürdürüleceği mesajını verdi.

iyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Pakistan Ankara Büyükelçisi Suheyl Mahmud ile makamında ağırladı. Büyükelçi Mahmud, Pakistan Din İşleri Bakanı Serdar Muhammed Yusuf adına getirdiği davet mektubunu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e takdim etti. Mahmud, Başkan Görmez'i Pakistan'da ağırlayacak olmanın hem kendisi hem de Pakistan halkı adına mutluluk verici olacağını kaydetti.
"Pakistan'la dünyada eşi benzeri olmayan bir dostluk içindeyiz"
Başkan Görmez, 'dost ülke' ifadesini kullandığı Pakistan'la işbirliğini sürdüreceklerini belirterek "Türkiye ile Pakistan, her zaman dünyada eşi benzeri olmayan bir dostluk ve kardeşlik ilişkileri içinde olmuştur. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu ilişkilerin temel zeminini teşkil eden dini, manevi, ilmi ve kültürel hayatımızla ilgili ortak çalışmalar yapma düşüncesindeyiz. Pakistan'dan gelen heyetler, Pakistan'daki din eğitimi sistemi ile Türkiye'deki din eğitimi sistemini mukayese etme çalışması içinde oldular. Tecrübe alışverişinin önemini arz ettiler. Pakistan ziyaretinin, zaten var olan ilişkileri çok daha güzel yerlere taşıyacak faydalı ve her iki ülke açısından da önemli bir ziyaret olacağını düşünüyoruz" dedi.
İslamabad ve Lahor'a bir heyetle ziyarette bulunacaklarını belirten Görmez'in bu ziyaretleri 7 Eylül'de gerçekleştirmesi bekleniyor.
Courtesy: http://www.f5haber.com/istanbul-ajansi/pakistan-baskan-gormez-i-agirlamak-istiyor-haberi-5454993/

No comments:

Post a Comment