Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood’un Chunghtai Sanat Yarışması Ödül Töreni Konuşması Konya, 25 May 2015

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood’un Chugtai Sanat Yarışması Ödül Töreni Konuşması
Konya, 25 May 2015

Chugtai Sanat Ödülleri 2015
  
Konya Valisi Sayın Muammer EROL,
Belediye Başkanı Sayın Tahir AKYÜREK
Sayın Mukadder Gürsoy Konya İl Milli Eğitim Müdürü,
Çok Değerli Basın Mensupları,
Öğretmenler, Veliler ve Sevgili Öğrencilerim,

Assalam-u-Alaikum,

Konuşmama başlamadan önce, sizleri en samimi duygularımla selamlamak istiyorum. 
         
Pakistan Büyükelçiliği olarak,  Sayın Konya Valisi’ne nezaket gösterip ödül törenine katılımlarından dolayı özel teşekkülerimizi sunarız.

Bugün gerçekten özel bir gün. Hazırladıkları  “Pakistan Sanatı ve Mimarisi” konulu birbirinden mükemmel  resimlerden dolayı Konya İli’nin kıymetli öğrencilerini ödüllendirmek için burada toplandık.

Bildiğiniz üzere, bu yarışma ismini, Pakistan’ın ünlü ressamı Abdul Rehman Chungtai’den aldı.

2011 yılından beri Pakistan Büyükelçiliği tarafından, düzenli olarak, her yıl yapılmaktadır. Daha öneceki yarışmalar Ankara’da düzenlenmişti. Bu yıl ise, yarışma Konya İlin’de düzenleniyor.

Konya İl  Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu organizasyonun gerçekleşmesi için vermiş oldukları eşsiz destek ve yardımlar  için minnettar olduğumu belirtmek isterim.

Chungthai Sanat Yarışması’na katılan tüm öğrencileri çok çalıştıkları ve  derin düşüncelerini ortaya koydukları için tebrik ediyorum.

Pakistan ve Türkiye arasında varolan  derin ve benzersiz bağlardan, Genç nesillerimizin bu tür organizasyonlar aracılığı ile daha çok haberdar olacaklarını ümit ediyoruz.

Özel ilişkilerimiz başarılı nesiller ile beslenmiştir,dolayısı ile,  bu muhteşem gelenek,her iki ülke gençleri tarafından devam ettirilmelidir.

Bu yarışmanın ortak hedeflerimizi gerçekleştirmede oldukça faydalı olacağına inanıyorum.


Değerli Misafirler,

Konya İli’nin Pakistanlı’ların kalbinde önemli bir yeri vardır.

Pakistan’lı Milli Şair Allana Muhammad Iqbal ve Büyük Sufi Hz. Mevlana Celalettin’i Rumi iki ülke arasındaki manevi bağların iki önemli sembolüdür.

Biz, binlerce kilometre uzaklıkta yaşıyoruz,ancak kalplerimiz birlikte atıyor.

En büyük arzumuz siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki bağlarımızı daha da güçlendirmektir.

Kültürel alanda, özellikle, Konya ve Multan arasındaki  “Kardeş Şehir Protokolü” çerçevesinde, yakın zamanda, sizinde göreceğiniz üzere, Inşallah daha çok aktivite yapılacaktır.

Katılımcılara ve bu gün burada olarak bizi onurlandıran üst düzey Türk yetkililere bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Öğrencilerimizi cesaret ve şevkleri için öğrencilerimizi  ve onları Pakistan – Türkiye arasındaki güçlü ilişkileri geleceğe taşıyacak olan Elçiler olarak teşvik eden  öğretmenlerimizi  tebrik ediyorum.

Sayın Aydın Uygun ve Mukadder Gürsoy’a bu yarışmanın düzenlenmesinde vermiş oldukları çok değerli destek için özel teşekkürlerimi sunuyorum.

Konya halkı ile ortaklığımızı gelecekte daha da güçlendirmeyi  sabırsızlıkla bekliyoruz.

Teşekkürler.

Yaşasin Pakistan-Türkiye Kardesliği.

No comments:

Post a Comment