Büyükelçi Shaukat: “TDKB Etkinliklerine Katılmak İsteriz”


Vali Koçdemir: “Pakistan Her Zaman Türkiye’nin Yanında Olmuştur”



Vali Dr. Kadir Koçdemir, Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Pakistan Günleri Düzenleyebiliriz
Kabulde iki ülke arasındaki güçlü ve dostane ilişkilere dikkat çeken Koçdemir, “Pakistan halkını Türkiye en dar zamanında, en kötü günlerinde hep yanında bulmuştur. Pakistan’dan hep yardım gelmiştir. Bu güçlü, tarihi, dostane ilişkilerin önümüzdeki dönemde ekonomi, kültür, akademi alanlarında verimli etkin işbirlikleri ile devam etmesi gerekir” diye konuştu.
Eskişehir’in bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği olmak üzere çifte başkent olduğunu hatırlatan Koçdemir, “Bu çerçevede bu sene pek çok faaliyetimiz olacak. Bu arada Pakistan Günleri düzenlemek isteriz” dedi.
Yüksek Hızlı Tren Çok Etkileyici
Büyükelçi Shaukat ise, Eskişehir’de incelemelerde bulunduğu fabrikalardaki gözlemlerini ve yürüttüğü temasları Vali Dr. Koçdemir’e aktardı.
“Her Pakistanlı her Türk’ü sever ve bu karşılıklı bir duygudur” diye konuşan Shaukat, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için başta iş adamları ve sanayiciler olmak üzere iki ülke arasında karşılıklı iş gezileri yapılabileceğini söyledi.
Shaukat, Ankara’da 30 farklı milletten öğrenciye eğitim veren okul ile birlikte, Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinde yer almayı çok istediklerini dile getirdi.
İlk defa geldiği Eskişehir’den övgü ile bahseden Büyükelçi Muhammad Haroon Shaukat, “Avrupa’da Paris Londra arasında hızlı tren ile yolculuk etmiştim ama, Türkiye’de ilk defa buraya gelirken bindim. Çok güzel ve çok etkileyici buldum” şeklinde konuştu.

Courtesy: http://www.eskisehirliyiz.biz/haber/?sec=1&newscatid=1&newsid=71078

No comments:

Post a Comment