Keşmir Dayanışma Günü Semineri - Türk halkının mazlum Keşmir halkına gösterdiği tam destek

Saadet Partisi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak Salı akşamı gerçekleştirilen Keşmir Dayanışma Günü Semineri’nde konuşma yaparken 

ANKARA, 7 Şubat: Seminere katılanlar mazlum Keşmir halkının kendi geleceklerini kendileri belirleme hususunda verdikleri mücadeleye tam destek verdiklerini belirttiler. Keşmir Dayanışma Günü, Pakistan-Türkiye Kültür Derneği’nin Ankara Üniversitesi işbirliği ile yaptığı özel bir seminerle anıldı.

Saadet Partisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Kamalak, katılımcılara ithafen yaptığı konuşmada “Türkiye’nin mazlum Keşmir halkına gösterdiği tam desteğin her zaman daimi olacağını” söyledi. Keşmir, Kıbrıs ve Filistin’de uzun yıllardır yaşanan ve Müslümanların acı çekmesine neden olan olayların artık uluslararası toplumlar tarafından da dikkatle ele alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Saygın akademisyen, yazar ve T.B.M.M eski üyesi Prof. Dr. Oya Akgönenç ise yaptığı konuşmada meselenin tarihi boyutuna dikkat çekti ve bu konuda ki bilgilerini aktardı. Meselenin çözümü ve bölgede sağlanacak kalıcı barış ortamının Keşmir halkının isteği doğrultusunda sağlanabileceğini belirten Sayın Akgönenç, Hint ordusunun işgal altında bulunan Keşmir’de insan haklarını ihlal ettiğini ve içlerinde kadın ve çocukların bulunduğu binlerce masum insanı katlettiğini söyledi.

T.B.M.M üyesi ve Pakistan –Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Sayın Burhan Kayatürk Keşmir meselesinin çözümünde karşılıklı diyalog ortamı yaratılmasının şart olduğunu belirtti. Sayın Kayatürk, Türkiye’nin meselenin çözümü konusunda her zaman tam destek vereceğini ve olumlu tutumunu gelecekte de sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Muhammad Haroon Shaukat var olan sorunlar hakkında konuşmak ve özellikle Keşmir meselesini çözüme ulaştırmak konusunda kendilerinin Hindistan ile her zaman anlamlı, çözüm odaklı ve kalıcı bir diyalog başlatmaya hazır olduklarını söyledi. Sayın Elçi, mazlum Keşmir halkının insan haklarının sağlanması ve demokratik hakları olan kendi geleceklerini belirleme hususunda verdikleri mücadeleye politik, diplomatik ve manevi anlamda her zaman tam ve tereddütsüz destek vermeye devam edeceklerini bir kez daha yineledi. Bu konuda Türk halkının ve hükümetinin de tarih boyunca yanlarında olduğunu belirtti
Daha fazla resim bilgisi için http://goo.gl/vAM0a


No comments:

Post a Comment