Başbakan'dan büyükelçilere iftar


AK PARTİ Dışilişkiler Başkanlığı’nın 5. Yabancı Misyon Şefleri ve Büyükelçiler İftarı, renkli görüntülere sahne oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftarda; konuklara Osmanlı şerbeti eşliğinde Adana mutfağının lezzetleri ikram edildi. İftarda, ünlü müzik grubu Le Trio Cibran ve klarnet sanatçısı Serkan Çağrı da konser verdi.Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in ev sahipliğini yaptığı iftar, önceki akşam, partinin  genel merkez binasının terasında verildi. İftar programı, saat 19.45’te başladı. Programın başlangıcından iftarın açılışına kadar dünyanın en iyi hafızlarından biri olarak kabul edilen Mısırlı Dr. Ahmet Nuayna, Kur’an-ı Kerim okudu.
İlgiyle dinlenen Kuran tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla iftar başladı. Konuklara; çorba olarak yöresel analı kızlı çorbası ikram edildi. Sofrada; Ömer Çelik’in Adana milletvekili olması nedeniyle Adana mutfağının lezzetlerinin ağırlığı vardı. Menüde; iftariye ve Adana usulü yeşilliklerin yanısıra içli köfte, güveç, tava, Adana kebabı, halka tatlısı ve taş kadayıf yer aldı. Konuklara; içecek olarak da içinde karanfil de bulunan hoş kokulu Osmanlı şerbeti ikram edildi. Adana kebabının mangalda pişirilmesi sırasında, partinin terasından göğe dumanlar yükseldi. İftarın verildiği terasın manzarasından Sögütözü’nün yeni gökdelenleri görünüyordu.
İftar yemeğinde protokol masasında şu isimler yer aldı: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve  Ak Parti  yöneticileri, 
Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov, ABD Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone, Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Arakiab, AB Büyükelçisi Jean Maurice Ripert, Arap Birliği Büyükelçisi Mohamed El Fatah Naciri, Etyopya Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu,Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin.
İftara büyükelçiler ve uluslararası kuruluşların 
Ankara’daki temsilcilerinin yanısıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, İstanbul ve Ankara SüryaniOrtodoks Cemaati Ruhani lideri ve Patrik Vekili Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Türk Süryani Katoliği Vakfı Başkanı Zeki Başatemir ile gazete yöneticilerinin aralarında bulunduğu 244 davetli katıldı.

No comments:

Post a Comment