Taksim'de süslü bir otobüs!


Pakistanlı sanatçılar tarafından geleneksel Pakistan süsleme sanatıyla (Karaçi) boyanan İETT otobüsü, Türkiye-Pakistan dostluğunu tanıtacak.
Bir süre 'tarihi yarımada' olarak bilinen bölgede çalışacak otobüs, daha sonra Pakistan’a hediye edilecek. Pakistan’ın ünlü sanatçıları tarafından, Karaçi sanatıyla boyanan belediye otobüsü, Pakistan Haftası etkinlikleri çerçevesinde Taksim Meydanı’nda sergilendi. Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yusuf Juniad, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı katıldı.
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, Pakistan’da dünyada eşi benzeri görülmeyen rengarenk kamyonetlerin görüldüğünü ve bunun da Pakistan’ın önemli bir kültürü olduğunu söyledi.
Bu süsleme sanatını İstanbullulara tanıtmak istediklerini belirten Selamet, “Pakistanlı sanatçılar tarafından hazırlanan bu otobüsü İstanbulluların beğenisine sunduk. Zaten iki ülke halkı arasında büyük bir yakınlık var, bu bağ tarihi bir derinliğe de sahip aynı zamanda.” diye konuştu.
Selamet, iki ülke halkının da zor zamanlarında birbirlerinin yanında olduğunu belirtti.
Yapılan etkinliğin Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü ilişkilerin teyidi anlamını taşıdığını dile getiren Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yusuf Juniad, “İki ayrı ülke olsak da aynı millet gibiyiz. Aynı çarpan iki yürek gibi, iki yürekle yaşayan bir ruh gibiyiz. Tarihimizin geçmişinde her iki ülkenin de güçlükle karşılaştığı zamanda birbirinin yanında olmayı bilmiş. Birbirine destek vermiş iki ulusuz.” ifadelerini kullandı. Törenin ardından Ahmet Selamet, Yusuf Juniad, Hayri Baraçlı ve diğer yetkililer tanıtımı yapılan araçla şehir turu yaptı. Turizm için İstanbul’a gelen Pakistanlılar da ülkelerinin sanatıyla süslenmiş otobüsü görünce şaşkına döndü. İstanbul’a bir hafta için geldiğini ancak İstanbul’u çok sevdiği için tatilini uzatmayı düşündüğünü aktaran Hanbibi İbrahim isimli Pakistanlı kadın, “Daha önceden bilmiyordum tabi, buraya geldiğimizde sanki kendi otobüsümüzü gördük gibi geldi. Çok sevindik çok duygulandık.” diye konuştu.
Pakistanlı sanatçılar tarafından Pakistan’ın kültürel süsleme sanatıyla boyanan otobüste iki ülkenin tarihi ve turistik mekanları resmedildi. İki ülkenin kültürel motiflerini de barındıran otobüs bir süre İstanbul sokaklarında hizmet verdikten sonra Pakistan’a gidecek ve Türkiye-Pakistan dostluğunu tanıtacak .

1 comment:

  1. Blogunuz çok yararlı ve paylaşımlarınız çok güzel Wp tasarım olarak blogunuzu takip etmeye devam edeceğiz tekrar teşekkürler.

    ReplyDelete