Pakistan Savunma ve Şehitler Günü Türkiye'de anıldı


ANKARA, 6 Eylül 2021: Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği bugün Pakistan Savunma ve Şehitler Günü'nü anmak için bir olay düzenledi.  

Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sn. Muhammad Syrus Sajjad Qazi konuşmasında Savunma ve Şehitler Günü'nün önemini vurguladı.  Kendisi 6 Eylül 1965'te Pakistan'ın kahraman Silahlı Kuvvetlerinin ve tüm ulusun Pakistan'ı savunmak için birlikte dik durduğunu ve kendisinden çok daha büyük bir düşmanı yendiğini söyledi. 

 

Büyükelçi Qazi “Savunma sadece savaş alanında dövüşmek değildir ama bizim için savaşanlara gerekli moral ve maddi desteğin sağlandığından emin olmaktır” dedi.  Pakistan ulusunun kahraman silahlı kuvvetlerimize verdiği güçlü destekle, dünyada hiçbir güç Pakistan'ı yaralayamaz, zarar veremez veya imha edemez diye belirtti. "Biz kendimizi sevgili ana vatanımızı savunmak için ortaya koyuyoruz ve onun özgürlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini yüksekte tutmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" diye de ekledi.   

 

Bunun öncesinde, Büyükelçilik Müsteşarı Sn. Arshad Jan Pathan ve Savunma ve Hava Ataşesi Hava Tuğgenerali Farooq Haider Tarer ayrı ayrı Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının mesajlarını okudular.  

 

Pakistan liderleri mesajlarında Pakistan Silahlı Kuvvetlerine ve dirençli Pakistan halkına büyük fedakarlıkları için derinden saygılarını ifade ettiler.  6 Eylül 1965'in tarihte benzeri görülmemiş bir cesaret ve profesyonellik gösteren ve düşmanın şeytanca tasarılarını boşa çıkartan bir cesaret, vatanseverlik ve bağlılık simgesi olarak durduğunu belirttiler. Pakistan liderleri Hindistan'ın devamlı olarak Pakistan'a karşı terörizmi desteklediğinin altını çizdiler.  Kendileri dünyanın kabul edilemez davranışları için Hindistan'ı sorumlu tutmasını istediler.  Pakistan liderleri Hindistan'a Yasadışı Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir'deki zalimliklerini durdurması ve Keşmirlilere BM Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda kendi kaderlerini belirleme haklarını vermesi için çağrıda bulundular.   



 

No comments:

Post a Comment