Pakistan Askeri Akademisi öğrencileri Türk Kara Kuvvetleri Akademisinden mezun oldu

ANKARA, 2 Eylül: Kardeş Pakistan-Türkiye ilişkileri 30 Ağustos'ta Pakistan Askeri Akademisinden iki öğrencinin Ankara'daki Türk Askeri Akademisinden etkileyici bir törenle mezun olmasıyla yeni bir kilometre taşı olayına tanıklık etti. Her iki yeni mezun subay olarak görevlerine katılmak için bugün Pakistan'a ulaştı.

Bu Pakistanlı askeri öğrencilerin beş yıl süren eğitim programına ilk kez katılışıydı ama aslında Pakistan subayları daha önce Türk askeri akademilerindeki kurslara düzenli olarak katılmış ve bunun tersi de olmuştu.  Pakistanlı askeri öğrenciler Ankara’da 2015’de düzenlenen 13. Yüksek Düzeyde Askeri Diyalog Grubu toplantısı sırasında imzalanan anlaşma altında eğitim programlarına devam etti.  

 

İkili savunma işbirliği güçlü Pakistan-Türkiye kardeşlik bağlarının en üst derecesidir.  Her iki taraf, eğitimi, karşılıklı değişik ziyaretlerini ve savunma ekipmanlarının birlikte üretimini kapsayan güçlü bir savunma işbirliğine sahiptir.  

 

Mezun olan genç askeri öğrenciler Abdullah Nawaz Abbasi ve Ali Adeel Zafar konuşmalarında Türkiye’nin ne prestijli askeri kurumundan mezun oldukları için duydukları derin zevki ve onuru ifade ettiler.  Türk öğretmenlerine ve çalışanlara onları gelecekteki zorlukları karşılayabilecek olan gururlu askerler yaptıkları için şükranlarını ifade ettiler.  Pakistan-Türkiye kardeşliğini geliştirmek için sıkı biçimde çalışmaya yemin ettiler. 



No comments:

Post a Comment