Pakistan Parlamenter heyeti Ankara'daki Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü olayına katıldı, Pakistan'ın Türkiye ile dayanışması yeniden teyit edildi

ANKARA, 15 Temmuz 2019:  Senator Mushahid Ullah Khan, Senator Dr. Shahzad Waseem ve Pakistan Ulusal Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Milletvekili Malik Muhammad Ehsan Ullah Tiwana'dan oluşan bir Pakistan Parlamenterler Heyeti 15 Temmuz 2019'da Türkiye Büyük Millet Meclisi  (TBMM) Başkanının daveti üzerine Türk Parlamentosunda Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü anma törenine katılmak için Ankara'yı ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyetinin kardeş halkıyla, Parlamentosuyla ve Hükümetiyle dayanışmayı ve benzersiz destekleri yeniden teyit etmek için, Parlamenter heyet Tüm Pakistan Ulusunun tek sesle 15 Temmuz 2016'da Türk kardeşlerini desteklemek için seslendiğini hatırlattı ve Türkiye'de barışı ve istikrarı baltalama girişimini lanetledi.  Pakistan Parlamentosunun her iki kanadı da bunun üzerine Türkiye ve halkıyla dayanışmasını ifade etmek için oybirliğiyle kararlar geçirmiştir.

Heyet ayrıca darbe girişimi sırasında Türk parlamentosunun bombalanan yerini de ziyaret etti ve Türkiye'nin barışı ve birliği için hayatlarını kaybeden tüm şehitlere yürekten şükranlarını sundu

Parlamenter Heyet aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki Millet Camiisinde şehitler için düzenlenen bir dua törenine katıldı.  Kendileri aynı zamanda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la tanıştı ve etkileşimde bulundu.

Bu etkileşim sırasında, heyet Pakistan halkı ve Parlamentosy adına Türkiye halkı ve Hükümeti için sıcak duygularını iletti.  Kendileri iki kardeş milletin tüm zorluklara karşı her zaman yan yana durduğunu ve gelecekte de böyle yapacağının altını çizdiler.  Ayrıca Pakistan'ın Türkiye'nin barışını, istikrarını ve gelişmesini zorlaştıran herşeyi alt etmesi için tüm desteklerini sağlamaya devam etmekteki kararlılığını yeniden teyit ettiler.


Heyet aynı zamanda Türk Parlamentosunda Sayın Mustafa Şentop'un ev sahipliği yaptığı bir öğlen yemeğine de katıldı.

No comments:

Post a Comment