Pakistan Büyükelçi M. Syrus Sajjad Qazi'nin Ankara'da 26 Temmuz 2019'da Pakistan Evi'nde düzenlenen Pakistan Mango ve Biryani Festivali'ndeki konuşması

Değerli Konuklar
Meclis Üyeleri
Ekselansları
Bayanlar ve Baylar

Esellamun Aleyküm, İyi günler ve Pakistan evine içtenlikle hoş geldiniz. 

Sizi, bu akşam Mango ve Biryani Festivalini hep beraber kutlamak için burada aramızda görmek bizim için bir zevk ve ayrıcalıktır.

Biz Pakistanlı’lar Mango’yu Meyvelerin Kralı olarak adlandırırız. Dünya’da ki en tatlı meyvedir ve inanıyoruz ki Pakistan milletini çok doğru temsil eder. Pakistan’ın en iyi pirinci Basmati’den yapılan Biryani’de bu akşam ki festivalimizin bir parçası.  

Bayanlar ve Baylar 

Pakistan dünyadaki en büyük 5. mango üreticisi ve en büyük 6. mango ihracatçısıdır.
Pakistan Mango’su 57 ülkeye ihraç edilmektedir. Yüksek kalitede 110 çeşit mango vardır. Her çeşiti Market’e farklı zamanlarda gelir ve sezonu Mayıs’tan Eylül’e kadardır ve yaklaşık 4 ay sürer. Chaunsa en popular mango çeşididir  ve biz bugün size Beyaz Chaunsa sunuyoruz 

Pakistan mangolarını Türk pazarına getirmek için gösterdiğimiz çabalar içerisinde şimdiye kadar 7 yıl boyunca bu Mango Festivaline ev sahipliği yaptık. Ankara’da Diplomatik ve Sosyal takvimlerde de en çok beklenen aktivitelerden de biri oldu. Umarı birgün Pakistan Mango’su Türkiye’ye de ihraç edilebilir ve Mango severler’de düzenli birşekilde bulabilir.

Bayanlar ve Baylar 

Bu akşam seçtiğimiz müzikle, temin ettiğimiz Biryani, Mango ve Mango’dan yapılan ürünlerle ruhunuza ve damak tadınıza hitap ediyoruz. Hilton Ankara’ya bu festivali gerçekleştirmek için bizimle yaptığı işbirliğinden dolayı şükranlarımı iletmek istiyorum.   

Bayanlar ve Baylar

Pakistan Mangosu en az Pakistan-Türkiye arasında ki dostluk kadar tatlı. Meyvelerin Kralı olan Pakistan Mangosuyla bu dostluğu kutlamak ne güzel bir yol. Lütfen Akşamın tadını çıkartın ve tekrar teşekkürler. 

Yaşasın Pakistan Türkiye kardeşliği

No comments:

Post a Comment