SANMAR Tersanelerinde düzenlenen LNG Uyumlu Çekici Gemi ve Kılavuz Gemilere İsim Verme Töreni


İSTANBUL, 7 Ekim 2021: Çarşamba günü İstanbul'daki SANMAR Tersanelerinde Türkiye SANMAR Tersaneleri ve Pakistan Port Qasim yetkili makamı (PQA) arasındaki işbirliğini kutlamak için bir 'İsim Verme Töreni' düzenlendi.  Bir anlaşma uyarınca, PQA SANMAR Tersanelerinden  4 ASD LNG uyumlu çekici gemi ve 2 kılavuz gemi satın aldı.  Bu proje Pakistan ve Türkiye arasındaki büyüyen bağları diğer bir ifade biçimidir 

 

Bu törene SANMAR Tersaneleri Başkanı Sn. Cem Seven, Port Qasim Yetkili Makamı Başkanı Tümamirall (Emekli) Syed Hasan Nasir Shah, Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sn. Muhammad Syrus Sajjad Qazi ve diğer saygıdeğer konuklar katıldı.  Törende 4 Çekici Gemiye Korangi, Pipri, Gharo, ve Malik ve 2 Kılavuz Gemiye Heer and Sassi adı verildi.

 

Bu olaydaki konuşmasında, PQA Başkanı, Tümamiral (Emekli) Syed Hasan Nasir Shah PQA ve SANMAR arasındaki anlaşmanın kilometre taşı niteliğinde olacağını ve denizcilik alanında iki ülke arasındaki işbirliğini daha da geliştireceğini söyledi.

 

Büyükelçi konuşmasında Pakistan ve Türkiye'nin Denizcilik işlerinin hem sivil hem de savunma yönlerinde işbirliği yaptığını söyledi.  Kendisi Pakistan ve Türkiye'nin gemi inşa endüstrileri arasındaki var olan ortak işbirliği potansiyelinin ve imkanlarının altını çizdi.

 

SANMAR tersanelerinin çekici gemi, iş teknesi ve Kılavuz gemi inşaatında ulusal ve uluslararası müşteriler ile 10 yıllar süren deneyimi vardır ve teknik Danışmanlık Hizmetleri vermektedir.  Bir kez tamamlandığı zaman 4 ASD LNG çekici gemisi ve 2 Kılavuz gemi Pakistan'daki Port Qasim makamına teslim edilecektir.

No comments:

Post a Comment