Pakistan Donanması için 2. MİLGEM Sınıfı Korvetin Kızağa Konulması Töreni İstanbul'da Yapıldı


İSTANBUL, 30 Nisan 2021: Pakistan Donanması için inşa edilen ikinci MİLGEM Sınıfı Korvetin kızağa konulması töreni bugün İstanbul, Türkiye'deki Donanma Tersanesi'nde (INSY) düzenlendi.   

Istanbul Donanma Tersanesi'nde bulunan Pakistan Donanmasının Baş Deniz Müfettişi (Türkiye) Tuğamiral Ehsan Ahmed Khan bu olayın baş konuğuydu.  M/s ASFAT'ın kıdemli yöneticileri, INSY, Türk Loydu'ndan temsilciler ve diğer önemli kişiler ve Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği Deniz Ataşesi Deniz Albayı Mazhar Bashir törene katıldılar.

 

Misafirlere törende hitap ederken, Tuğamiral Ehsan, bugünkü olayın ortak değerlere, kültüre ve kadere sahip olan iki stratejik olarak birbirine bağlı iki millet arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını daha da sağlamlaştırmak için önemli bir an olduğunu söyledi.  Kendisi, süre giden küresel panedmiye rağmen zorlu inşa etme planına uyan M/s ASFAT, INSY ve Türk Milli Savunma Bakanlığının bağlılığını ve adanmışlığını övdü.

 

Bu olay Pakistan Donanmasının 2. MİLGEM Korvetinin inşa etme planında önemli bir kilometre taşı olmuştur.  Pakistan Donanması M/s ASFAT ile dört korvetin inşası için bir anlaşma sonuçlandırmıştır, bunlardan ikisi INSY'de inşa edilirken diğer ikisi Karaçi Tersanesi ve Mühendislik İşlerinde inşa edilmektedir.  Bu korvetler gelişmiş bir Ağ Merkezli Savaş Yönetim Sistemiyle entegre olmuş en son teknolojideki yüzey, yüzey altı ve anti hava silahlarıyla ve sensörlerle donatılacaktır. 

 

MİLGEM korvetlerinin inşası, güvenli ve istikrarlı deniz ortamlarını sağlayacak şekilde, Pakistan Donanmasının deniz savunması ve caydırıcılık kapasitesini belirgin olarak arttıracaktır.  Bu korvetler Pakistan Donanması'nın konvansiyonel ve konvansiyonel olmayan zorluklara karşı hareketli biçimde yanıt vermesini ve Hint Okyanusu Bölgesindeki güç dengesini sağlayacaktır.

No comments:

Post a Comment