Pakistan Donanmasının ‘Tabuk’ gemisi Türkiye'deki Aksaz deniz Üssünü ziyaret etti

 

PNS Tabuk at Aksaz Naval Base, 2 December 2020. Photo credit Pakistan Embassy Ankara

ANKARA, 3 Aralık 2020: Pakistan Donanmasının PNS TABUK adlı korveti 30 Kasım ve 3 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye'nin Aksaz Deniz Üssünü ziyaret etti.  Geri dönüş yolunda, PNS Tabuk Türk Donanması gemileriyle birlikte devriye görevine de çıktı. 

Pakistan ve Türkiye on yıllar boyunca dostluk ilişkilerinin keyfini çıkarmıştır ve iki kardeş ülkenin donanmaları da on yıllardır sıcak ve kalpten ilişkiler kurmuştur.  İki donanma arasındaki etkileşimlere düzenli yapılan tatbikatlar, liman ziyaretleri, karşılıklı eğitim programları ve denizcilik üretim sektöründe işbirliği dahildir.  

 

PNS Tabuk'un Aksaz deniz Üssü'ne yaptığı liman ziyareti, PNS Tabuk Kasım 2020'de Karaçi yolu üzerinde Romanya'daki görevine giderken iki donanmanın keyfini çıkardığı güçlü bağların bir başka ifadesidir.   

 

PNS Tabuk çok amaçlı ve yüksek derecede adapte olabilen bir platformdur ve son model elektronik silahlarla, anti-gemi ve anti-hava silahlarıyla/sensörleriyle donatılmış, modern kendini savunma ve bitirici savunma sistemleriyle takviye edilmiştir.  Çok yönlü görev alabilen bir helikopterle ve UAV'yle eş zamanlı olarak donatılmıştır ve çok çeşitli deniz operasyonlarını gerçekleştirebilir.   

 

Aksaz Denizcilik Üssü'ndeki kalışı sırasında, PNS Tabuk'un Komutanı ve Pakistan Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Aksaz Deniz Üssü komutanını ziyaret etmiştir.  




No comments:

Post a Comment