15 Temmuz 2020 Türkiye Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Pakistan Başbakanı Sayın İmran Han'ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesaj

Pakistan Hükümeti ve kendim adına, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Türkiye'nin kardeş halkı ve hükümetiyle dayanışma duygularımızı yeniden ifade etmek isterim.   

Dört yıl önce bugün, Türk halkı Türkiye'deki barışı ve istikrarı ve aynı zamanda demokratik kurumları hedef alan karanlık güçleri defetmek için kendisine özgü olan direnci ve destansı kahramanlığı göstermiştir.  

15 Temmuz 2016'da tanık olduğumuz bu insan üstü cesaret ve kararlılık destanı dünyadaki milyonlarca kişi için ilham kaynağı olmuştur ve tarihin sayfalarında yerini almıştır.   

Bir yüzyıl önce, atalarımızın Türk kardeşleri için fedakarlıkta bulunmak amacıyla hiç tereddüt etmediği aynı ruhla, 15 Temmuz 2016'da Türkiye için kendiliğinden bir destek ve dayanışma seli meydana gelmiştir.  Tüm Pakistan halkı, Türkiye'de barışı, demokrasiyi ve refaha doğru yürüyüşü baltalamak isteyen bu girişime karşı tek ses olmuştur.  Bu olayda şehit olanları anmak ve geride kalan ailelerine destek vermek için Türk halkının yanındayız.  

Pakistan Türkiye'nin yanında durmaya devam etmektedir ve Fethullah Gülen Terör Örgütünün (FETÖ) tehditlerine karşı durmak için Türkiye'nin gösterdiği çabaları desteklemek amacıyla gerekli tüm adımları atmaktadır.  Ülkelerimiz arasındaki geleneğe göre, biz her zaman omuz omuza duracağız.  

Dualarımız ve en iyi dileklerimiz, barışa, refaha ve daha da büyük zaferlere doğru kararlı biçimde yürümeniz için sizin ve Türk halkının yanında olacaktır.  

No comments:

Post a Comment