Heyet Pakistan'ın her şehrinden hem iktidar hem de muhalefet partilerinden 8 farklı partiden gelen Senatörler ve MNA'lardan oluşuyordu.
Senatör Mushahid Hussain 'Pakistan'ın her iki parlamentosu da Türkiye ile dayanışma isteklerini ifade eden kararları oy birliğiyle geçirdikleri için Türkiye'ye 15 Temmuz sonuçsuz darbe girişiminden sonra gelen ilk Parlamenter Heyetin Türkiye'yi kardeş ülke sayan Pakistan'dan olması çok yerinde olmuştur' dedi.
Parlamenter heyet aynı zamanda Modern Türkiye'nin babası Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'deki kabrine çelenk koydu ve buradaki müzeyi de gezdi. Anıtkabir'deki ziyaretçi defterine görüşlerini kaydeden Senatör Mushahid Hussain şunları yazdı: 'Atatürk sadece Türkiye'nin kahramanı değil ama bütün İslam dünyasının kahramanıdır çünkü İngiliz emperyalizmini yenmiştir ve modern ve gelişmiş bir Türkiye'nin temellerini atmıştır. Milletimizin Atası Quaid-e-Azam Atatürk'ün büyük bir hayranıydı ve Atatürk'ün Kasım 1938'de ölümü üzerine Quaid-e-Azam Tüm Hindistan Müslümanlarının Başkanı olarak onun ölümünün telafisi olmayan bir kayıp olduğunu belirtti ve tüm Hindistan'da bir günlük yas ilan etti.
Pakistan Büyükelçiliğine yaptıkları ziyaret sırasında, Büyükelçi Sohail Mahmood heyeti çok yönlü Pakistan-Türkiye ilişkisi üzerine bilgilendirdi.
Pakistan heyeti Senatörler Sitara Ayaz, Sehar Kamran, Muhammad Javed Abbasi, Muhammad Talha Mahmood, Mir Kabeer Ahmed Muhammad Shahi ve Milli Meclis Üyeleri Sahibzada Tariq Ullah ve Ms. Munaza Hassan'dan oluşmuştu.
Fore English version of the press release, click here
No comments:
Post a Comment