Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Türk liderleriyle görüştü


ANKARA, 21 Haziran 2017: Türkiye'de resmi bir ziyaret için bulunan Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı (COAS) Orgeneral Qamar Javed Bajwa bugün Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Ortak çıkarlarla ve bölgesel güvenlikle ilgili meseleler tartışıldı.  

COAS Cumhurbaşkanına Pakistan'a verilen sürekli destek için ve bölgeye barış ve istikrar getirmekteki rolü için teşekkür etti.  Türk Cumhurbaşkanı Pakistan tarafından yapılan fedakarlıkları ve Pakistan Ordusu tarafından terörizme ve militanlara karşı verilen savaşa yapılan katkıları övdü.

Türk Cumhurbaşkanı İslam ülkelerinin yoğun bir şekilde küresel barışa ve istikrara katkıda bulunabileceğini ve OIC'nin bunu yapmak için anlaşmazlık çözümü ve diyalog aracılığıyla yapmak için bir platform sunduğunu söyledi.  Kendisi Pakistan'ın bunun için çok önemli bir rol oynadığını ve iki kardeş ülke arasındaki çok yönlü işbirliğinin olumlu bir etkisinin olacağını belirtti.  Her ikisi de Türkiye ve Pakistan'ın birbirlerinin şartsız koşulsuz ve samimi desteklerine her zaman güvenebileceğinin altını çizdi.

Türk Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood da bu görüşme sırasında orada bulundular. 

COAS aynı zamanda Türkiye Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri IŞIK'ı da ziyaret etti.  Bölgesel durumla ve ikili güvenlik işbirliğiyle ilgili meseleler tartışıldı.  Her iki taraf güvenlik politikaları, savunma üretimi ve insan kaynaklarının eğitimi alanlarında var olan olağanüstü işbirliği potansiyeli üzerinde anlaştılar. 
Daha öncesinde, COAS Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Endüstrilerini (TAI) ziyaret etti.  Buraya varışı üzerine, kendisi hem askeri hem de sivil havacılık endüstrisinde TAI tarafından üstlenilen projeler hakkında bilgilendirildi.  TAI özellikle helikopterler ve UAV'ler üzerinde özel bir uzmanlık geliştirmiştir.  COAS tesisleri ziyaret etti ve T129 saldırı helikopteriyle bir tanıtım uçuşuna katıldı 
Bu olay üzerine konuşan Orgeneral Bajwa Türkiye tarafından erişilen yerli teknik seviyeye ve kahramanlığa övgüde bulundu.  Kendisi Pakistan'ın iki ülke arasında çok anlamlı bir savunma işbirliği kapsamını açacak olan büyük bir teknolojik ve endüstriyel potansiyele sahiptir diye ekledi.

No comments:

Post a Comment